7 mėnesių džiaugsmas

February 27, 2020


7 mėnesiai. Aš negaliu patikėti kaip greitai skrieja laikas. Atrodo dar neseniai buvau su 7 mėnesių pilvuku, o šiandien jau laikau šitą 7 mėnesių pipirą. Nors anoks jis ir pipiras, visas drūtas stiprus bičas, kuris visiškai pagrobė mano mintis, širdį ir visą gyvenimą

Per šį mėnesį jis išmoko dar gražiau ir stabiliau sėdėti. Sėdėdamas sukiotis kaip tik įmanoma, apsisukti ratu ir net pasistumti į priekį. Beje, prieš keletą dienų pradėjo ir stotis keturiom į ropojimo poziciją. Bet šiaip per šį mėnesį pasimatė jo gudrumas, atsiskleidė jo domėjimasis pasauliu, žaislais. Matos kaip jis stebi aplinką ir supranta kas vyksta. Žino kur reik paspaust, pasukt kad kažkas būtų. Kai pasisodinu ant sofos ir pasakau šokam - šoka į mano glėbį.




Kalbant apie maistą - įtraukiau antrą maitinimą. Tad dabar valgo po pirmo pokaičio ir po pietų miego. O jei lieka nuo pietų košelės - duodu jos ir vakare.  MP gauna dar daug ir dažnai, žindau naktim, anksti ryte, po maitinimų tyrelėm ir košytėm, vakare. Mėsos dar neragavom, bet jau savaitgalį ar kitą sav po truputį bandysime įtraukti. O šiaip ragavo jau bulvės, batatao, brokolio, morkos, moliųgo, pastarnoko, grikių, avižų, ryžių kruopyčių, banano, avokado, obuolio, kriaušės, slyvų, mėlynių, aviečių.

Su valgymu ir apetitu problemų neturim, valgus, kad ir nelabai skanu būna ( grikių kruopyčių nelabai mėgsta ), bet vistiek valgo. Su vandenėlio gėrimu dar bandom susidraugauti. Siūlau dažnai bet išgeria per dieną ne daugiau 30-50 ml. Arbatėlę kmynų geria kiek skaniau ir noriau nei vandenuką. Jos duodu po vakarinio pokaituko.

Kadangi baigėsi skiepai tai baigėsi tie kas mėnesiniai vizitai pas gydytojus. Tad tikslaus svorio ar ūgio nežinau, bet bandžiau svertis su juo pati, tai dabar vyras yra kažkur 9kg svorio (kas reikštų +400g ) bei 73cm ( +2cm ).




O šiaip jis labai linksmas vaikas, mėgsta dūkti ir matau, kad bus iš tų kuris mėgs krėsti išdaigas. Žaislais labai domisi, bet jei pamato mano kompą ar telefoną - griebia iš rankų, tad stengiuosi jam per daug jų nerodyti. Bet nepaisant to, negaliu nuo jo nueiti daugiau nei per 10 žingsnių, nes tada įvyksta pasaulio tragedija ir reikia verkti :D 

Dantų fronte nieko naujo, bet matau labaaaai palei dantenų viršų stiprius du pabalimus apatiniame žandikaulyje, tad manau sveikinsimės greitu metu ne su pirmu, bet su pirmais dantukais. O seilių kiekis tik patvirtina dantukų dygimą. 

Miegas nepagerėjo, bet režimas regis nusistovėjo. Ypač naktinis režimas keltis kas 2 valandas :D Bet bandom dabar atpratinti nuo dažno žindymo naktį, tad kas antrą kartą tik žindau jam pabudus, ko pasekoje tikiuosi, kad jis supras ir atpras ir kelsis mažiau arba išsibudinęs greičiau nurims :) 


Post Comment
Post a Comment