8 mėnesių džiaugsmas

March 30, 2020



Ir vėl prabėgo mėnuo ir dar mano vaikas paaugo. Jam jau 8! 8!!! Aš tik dabar suprantu ką reiškia kai mamos sakydavo, kad vaikai greitai auga, mėgaukis kiekviena akimirka. Atrodo pagimdai, užsimerki, atsimerki, visi sunkumai dingę ir staiga tavo vaikui jau 8 mėnesiai. Nors atrodo visai neseniai kankinaisi su žindymo sunkumais, mokeisi naujo gyvenimo.

Aš vis dažniau pasižiūriu į Marko leliuko nuotraukas ir video. Nežinau, gal tai reiškia kad po biškį ateina noras baby number 2?





O per šį mėnesį Markas užsiaugino visus du dantukus apačioj! Išmoko pats atsisėsti ir lengvai pereiti prie šliaužimo, ar atsigulti ant nugaros, sukiotis. Žodžiu, juda ir sukas kaip vijurkas, vis rečiau nugriūna. Smagiausia veikla - stotis. Jau ne tik laikantis man už rankų, bet įsikimbant į spintelę, į mamos koją, chalatą ar dar velniai žino ką. Šliaužia Markas jau ilgai, berods pradėjo likus dienai iki 6 mėnesių mažojo gimtadienio. O dabar vis dažniau pagaunu jį ropojimo pozoje. Paropoja du žingsnius ir vėl išslysta į šliaužimą. O tą daro jis baisiai greit :)

Su svoriu ir ūgiu gan sunku, bandau svertis su savim, tai regis kad sveria apie 10kg. Atrodo ganėtinai daug prieaugio nuo praeito mėnesio, bet ir valgo daugiqu porcijų, plius auga stipriai. Ūgis šį mėnesį šoktelėjo iki 76cm! Tai atėjo metas rimtai užsiimti naujos auto kėdutės paieškom ir atsisveikinti su senąja Stokke kėdute.





Kalbamt apie maistą, valgome 3 kartus ir po truputį įvedinėsim užkanduką ryte, prieš pokaitį. Nes su laiko pasisukimais ir Marko miego ritmo keitimūsi nelabai tebesuprantu kada jam laikas pisryčiaut o kada pietauti. Viskas baisiai užsivilko ir susivėlino. Beje, prieš vieną miegelį žadu įvesti PM, kad kažkiek pradėti mažinti MP ir po truputį pripratinti prie PM skonio, kad esant reikalui nebūtų problemų ilgesnį laiką palikti tėčio ar senelių priežiūroje.

O šiaip jis gana linksmas, baisiai judrus ir laimingas vaikas. Vis pazyzia kai neduodu dėmesio. O jei atsistoju ir nueinu nieko nepasakius - pradeda imituoti verkimą. Mėgsta žaisdamas spygauti, tai namuose tikrai nėra liūdna!

Pamperso keitimas ir persirengimas prilygsta egzorcizmui, bet gal su laiku praeis 😅

O čia keletas nuotraukų iš labaaaaaai sunkiai išgautos naminės mėnesio fotosesijos🧸








Post Comment
Post a Comment