Saturday autumnal walk & pumpkin picking

October 8, 2017


Šeštadienis prasidėjo taip: ryte važiavau sutvarkyti keleto reikalų, o po pietų, su drauge susitarėm susitikti ir nuvažiuoti į miestą pasivaikšioči su mano šuniu. Tad grįžus namo po visų reikalų, pasiimiau šunį (jam beje, nelabai patinka važiuoto mašinoje), tiesa, mašinos galines sėdynes apklojau dekiu ir jogos kilimėliu. Jogos kilimėlis tam, kad šuniukas neslidinėtų, o stabiliai ir patogiai jaustūsi, o dekis, kad neišsimurzintų mašinukas nuo jo murzinų letenų ir besišeriančių plaukų. 

Žodžiu, nuvažiavom pasiimti draugės, nes pakeliui ir visi trys lėkėm į miestą, prie kauno pilies pasivaikščioti. Oras buvo gam neblogas, kiek pūtė vėjas, bet nebuvo labai šalta. Pavaikščiojom grynam ore porą valandų, tada užsukom į restoraną Panda pavalgyti kiniečių maisto. Čia, beje, įleido ir su šuniu! Kol mes valgėme ir plepėjome, Dobis ramiai snaudė atsigulęs po stalu. 

Grįžus namo ėjau į mamos daržą skinti moliūgų. Šiandien nusimato labai kulinarinė diena - bandysiu kažką kepti virti gaminti su vienu iš nuskintų moliūgų. Gal jūs turit kokių gerų receptų? Labai būčiau dėkinga! Gražaus sekmadienio ir ateinančios savaitės!


// My saturday started with running some errands and after that I decided to meet with my friend for a little nice walk with my dog. So after I finished with all my work, I got back home to pick my pup up. By the way, he really doesn't like cars haha. And I had to cover my car seats with the blanket because I knew he will be super dirty after walk and I don't want to ruin my car!

Anyway, so I put my dog in my car and we went to pick my friend, because it's on the way. We drove near Kaunas castle because this place looks really nice in autumn. We walked for like 2 hours, took some snaps and then went to Chinese restaurant Panda to eat. By the way, they let us in with a dog! While we were eating and catching up, my dog was napping on the floor under the table. 

Later that day I went to my moms garden to pick some pumpkins. So today I will try to make something delicious with pumpkin. Maybe you know some good recipes ? Please let me know! 


2 comments on "Saturday autumnal walk & pumpkin picking"
  1. Pyragas su moliūgu (be riebalų)

    Reikės:
    200gr smulkaus rudojo cukraus
    4 dideli kiaušiniai
    200-250gr smulkiai sutarkuoto moliūgo
    Smulkiai nutarkuotos 1 citrinos žievelės ir sulčių
    100gr razinų
    100gr spanguolių
    200gr persijotų miltų su kepimo milteliais
    Žiupsnelis druskos
    1 šaukštelis cinamono
    Pusė nubraukto šaukštelio malto muskato riešuto
    100gr maltų migdolų

    Gaminame:

    1. Orkaitę įkaitiname iki 170°C laipsnių. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.
    2. Keletą minučių paplakite kiaušinių trynius su cukrumi. Įmaišykite sutarkuotą moliūgų minkštimą, citrinos žievelę bei sultis, suberkite razinas ir spanguoles bei maltus migdolus.
    3. Virš šio mišinio persijokite miltus su kepimo milteliais bei prieskoniais ir druska. Viską gerai išmaišykite.
    4. Išplakite kiaušinių baltymus iki putų. Atsargiai, po vieną šaukštą įmaišykite jų į tešlą.
    5. Supilkite tešlą į kepimo formą (kepiau apvalioje, 26cm skersmens) ir išlyginkite paviršių.
    6. Kepkite apie 1 valandą. Ar iškepė, patikrinkite įbesdami medinį pagaliuką.
    7. Atvėsinkite ir gardžiuokitės. Jei norite, šį pyragą galite pagardinti įdėdami ir riešutų, pvz., lazdynų. Tai saldus ir skanus pyragas, bet visiškai lengvas, nes nededama jokių riebalų. Moliūgą kitą kartą galite pakeisti smulkiai sutarkuotomis morkomis ar netgi burokėliais.

    Kepiau pagal šį receptą vieną kartą, praeitą rudenį, bet tikrai kartosiu ir šiais :) Labai gardus, ypač su mėgstamais riešutais.

    ReplyDelete
  2. o jau kaip ačiū!! Ryt bandysiu!

    ReplyDelete