When I was a kid I was always wondering how people can drink coffee? Every morning I was watching my mom, in one hand holding a magazine in the other - a cup of her favorite coffee. Funny, but when I stayed home alone I used to make a cup of coffee for myself. And I just did exactly what my mom was doing - sitting with magazine and coffee. Trying to enjoy it as much as my mom, but after a third sip I thought: and how can they drink it?
Now I am literally addicted to coffee! My coffee love began I believe in London, when for the first time in my life I went to starbucks and tried "Caramel Flan Latte". Since then this one is my favorite coffee of all! Although on super warm summer days I prefer iced coffees or frappuccinos. It is really sad that we don't have Starbucks in Lithuania, but Vero Cafe works quite well instead. By the way, I am 100% sure that baristas doesn't like me as a customer (uuups :D ) Why? Well because I am really strict about my coffee. I really don't like cappuccinos and the milk foam so I always ask my latte with no milk foam at all, because I just hate it. And not once I had to return my coffee or pour the foam out by myself, because baristas didn't made it as I want. But I guess we all have some little craziness about our coffees right?
It is natural that I can't enjoy coffee in a coffee house every day, because I don't always have time or a desire for that. And anyways in the mornings I always drink my coffee at home. I have this kind of a ritual for that. So my every morning starts with a cup of my favorite coffee, with my laptop, checking all the emails, social media, blog page and writing down some important to do things in my daily planner. I could name this my coffee time "My time". And now for the end I would like to share my favorite coffee recipe.
What you will need:
Table spoon of brewed coffee;
1/2 glass water;
1/2 glass milk;
1/2 tea spoon of peanut butter;
1/4 tea spoon of sugar;
Turkish coffee pot;
Preparation:
Pour half of glass of water to a coffee pot, put one table spoon on brewed coffee in it and place it over a low heat. NOTE: Do not leave unattended; watch it as it heats up and don't stir it ! Watch for the forth to start to bubble and as the froth comes up to the edge of your pot, remove the pot from the heat and pour the coffee in your favorite cup. Then add peanut butter and stir well, add sugar, milk and stir it again and finally enjoy your sweet, strong, but tasty coffee!
P.S I would be more than happy to try out your favorite coffees so if you have an interesting way of making your coffee, please leave a comment down bellow!
Vaikystėje niekaip nesuprasdavau, kaip suaugę
žmonės gali gerti kavą. Stebėdavau rytais mamą vienoje rankoje laikančią
žurnalą, o kitoje – puodelį su jos taip mėgstama juoda kava. Juokinga, tačiau
paslapčiomis, likusi viena namie pasidarydavau kavos ir sau. Atsisėsdavau
lygiai toje pačioje vietoje kur sėsdavo mama, pasiimdavau tą patį žurnalą ir
apsimesdavau, kad su „pasimėgavimu“ lygiai taip pat kaip mama gurkšnoju kavą.
Tačiau gurkšnojimas baigdavosi ties trečiu gurkšniu ir mintyse pagalvodavau: Nu
ir kaip galima ją gerti?
Dabar turiu pripažinti, kad esu priklausoma nuo
kavos! Negaliu teigti, kad
pamėgau tą tikrą, natūralią juodą kavą, bet retkarčiais neatsisakau ir jos.
Drįstu teigti, kad mano kavos meilė prasidėjo Londone, nuo pirmo apsilankymo
„Starbucks“ kavinukėje ir paragavus „Caramel Flan Latte“. Taip, ši kava vis dar
mano mėgstamiausia. Galbūt dėl to, kad labai mėgstu karamelę. Karštomis vasaros
dienomis dažniau renkuosi šaltą kavą ar „frappuccino“ su kava. Gaila, kad
„Starbucks“ kavinukės neturim Lietuvoj, bet „Vero cafe“ atlieka savo darbą taip
pat. Dažnai ten užsuku vien dėl jų didelio sirupų pasirinkimo. Gaila, kad jie
dar nėra tiek pažengę kaip „Starbucks“ ir neturi pavyzdžiui „Cookie crumble
Frappuccino“ ar „Cotton Candy Frappuccino“. Be to, esu 100% įsitikinusi, kad kavinės darbuotojai nėra
dideli mano, kaip klientės gerbėjai (ups.. J)
Labiau už viską negaliu pakęsti Cappuccino ar bent menkiausios pieno putos
Latte kavoje. Todėl prieš užsakydama kavą, bent jau tris kartus, baristai
pasakau, kad noriu kavytės be pieno putos, tačiau tikrai ne vieną kartą teko
prašyti kad nupiltų putą arba padarytu kavą iš naujo. Bet turbūt kiekvienas
esam savaip pamišęs, ar ne?
Kaip bebūtų gaila, kavinėje gaminta kava negaliu
mėgautis kas dieną, nes ne visada tam randu laiko, o kartais ir noro. Rytais
visada geriu kavą namie. Turiu tokį savotišką ritualą – galbūt jis atsirado nuo
mažens stebint mamą, nežinau. Bet mano rytas griežtai prasideda su puodeliu
kavos, elektroninio pašto ir socialinių tinklapių, bei „blogo“ tikrinimu,
svarbių darbų pasižymėjimu į kalendorių. Tiesa, kavą namie darausi irgi
savotiškai, tad dabar ir pasidalinsiu savo mėgstamiausios naminės kavos
receptu.
Viskas ko
reikia:
Valgomojo šaukšto maltų kavos pupelių;
Pusės stiklinės vandens;
Pusės stiklinės pieno;
Pusės arbatinio šaukštelio riešutų sviesto;
¼ šaukštelio cukraus ( galit dėti ir daugiau, priklauso nuo to kaip saldžiai mėgstat);
Indo kavai virti ( dažniausiai varinis arba žalvarinis indas) .
Valgomojo šaukšto maltų kavos pupelių;
Pusės stiklinės vandens;
Pusės stiklinės pieno;
Pusės arbatinio šaukštelio riešutų sviesto;
¼ šaukštelio cukraus ( galit dėti ir daugiau, priklauso nuo to kaip saldžiai mėgstat);
Indo kavai virti ( dažniausiai varinis arba žalvarinis indas) .
Gaminimas:
Supilti pusę puodelio vandens į indą kavai virti,
įdėti šaukštą maltų kavos pupelių (jokiu būdu nemaišyk!) ir pastatyti ant viryklės. Viryklės karštis turėtų būti pats
mažiausias. Kol kava kaista, niekur nebėkit nuo viryklės, nes kitaip teks
valyti išbėgusius ir pridegusius kavos tirščius. Stebėkit savo verdančią kavą
ir kai kava suputos bei pradės kilti į viršų, kelis kartus pamaišykit, kad
nuslūgtų ir maždaug ties trečiu kavos pakilimu nuimkite nuo ugnies ir pilkite į
savo mylimiausią puodelį. Tada įdėkite riešutų sviesto, gerai išmaišykite ir
įdėkite cukraus pagal skonį, supilkit pieną, dar kartą pamaišykite ir skanios
jums kavos!
Tikiu,
kad ir jūs turit savo įvairių kavos receptų, bei specialių jos paruošimo
būdų, tad labai būtų įdomu sužinoti ir išmėginti jūsų mylimas kavas!
As dirvinu kava:) odomus faktas kad negaliu jos gerti po 4 valandos nes neuzmiegu :D mano megstamiausia, juoda be cukraus. As visiskai neisranki ;)
ReplyDelete