Gimdyvės krepšelis : ką aš pakavaus į gimdymo namus

September 2, 2019


Šį lagaminą ir juodą mamos tašę turbūt iki gimdymo perdėliojau ir vis papildžiau kokius 3 kartus. Vis bandžiau apsvarstyt ko gi reikės ir ko ne. Peržiūrinėjau skirtingas gimdyvės knygutes su rekomendacijomis ką imti ir tokiu būdu susidėliojau savo sąrašą. Taigi viskas ką aš turėjau su savim:




 1. Higienos reikmenys. 

Vaikui:
1. Pampersai (sunaudojau visą paką ir jo užteko kaip tik 3 parom )
2. Drėgnos servetėlės. Jas panaudojau labiau savo reikmėm kažką pavalyti, nes vaiko užpakaliuką sėkmingai plovėme po tekančiu vandenėliu.
3. Vienkartiniai rankšluosčiai. Šį 50 rankšluostukų packą pirkau Cascada parduotuvėje už 5 eurus. Juos naudoja kirpyklose ir žinokit man čia buvo geriausias pirkinys į gimdymo namus. su jais nusausindavau vaikui subinuką, tuo pačiu ir pati naudojau nenorėdama krauju išmurzinti savo gerų rankšluosčių. Su šiais pavalai ir išmeti. Ir atėjus lankyti šeimos nariams buvo patogu nusiplovus rankas steriliai jas nusišluostyti. Tai labai rekomenduoju.
4. Palutės. Jų pasiimiau apie 5, imčiau dėl visa ko daugiau, nes nuėmus pampersiuką dažnai būdavo sysiuko ataka :D
5. Pataisų sporos. Jų nepanaudojau, nes vaikučio užpakaliukas nesušuto ir neparaudo kol buvome ligoninėje.

Sau:
1. Seni gimdyvės dėžutė. Tų visų joje esančių pampersų pilnai užteko ir bent jau man tai buvo pasiteisinęs pirkinys.
2. Įklotai į liemenėlę. Jų įsidėjau gal 4-5 poras, bet nepanaudojau nei vieno, nes pas mane pienas čiurkšlėm nėjo, bet rekomenduočiau turėti kokias 3 poras dėl visa ko.
3. Multimam kompresai. Jų irgi panaudojau gal tik du, bet sunaudojau visus jau grįžus iš ligoninės, kai prasidėjo didelė pieno gamyba ir kai užsidėjo šašiukas ant nugriaužto spenelio.
4. Maria spenelių tepaliukas - žiauriai reikalingas. Jį tepiau (plonu sluoksniu) kas kart prieš maitinant kad suminkštint spenelį ir išvengt didesnių pažeidimų. Naudoju ir iki dabar.
5. Clogin putos. Jomis po gimdymo buvo labai malonu ir gera nusiprausti, nes jos turi vėsinantį efektą!
6. Taip pat sau dar buvau įsidėjusi vazeliną, šampūno mini dydi, dušo žele, dantų šepetėlį, pastos, plaukų šepetį, plaukų gumytę, veido kremą ir veido prausiklį.





 2. Jaukumui.
Pledukus ir užklotus Mažylio gimdymo namuose duoda, bet aš norėjau įsinešti šiek tiek namų "kvapo" ir namų šilumos. Tad su savim turėjau du pledukus : vieną šiltesnį ir vieną plonesnį. Taip pat du seilinukus, kurių nepanaudojau, gal tik paskutinę dieną, kai mažylis pradėjo atpilinėti šiek tiek. 3 marliukai, kurie labai pasiteisino ! Vieną įtiesiau kaip paklodę į gultą, kitą pasilikau pakeitimui, nes turėjom sysiaus avariją naktį, o mėlyną, labai švelnų ir malonų iš @ecoteething panaudojau kaip migduką ir pienukui nuo veido nuvalyti, nes prisnūdus su papuliu burnoj, ištraukus speniuką išbėgdavo iš mažiuko burnos dar daug nenuryto pienelio :D 



3. Drabužėliai

Vaikui.
Šiaip būtų užtekę pasiimti vilnones kojinytes ir drabužėlius važiavimui namo, nes ir vėl Mažylio gimdymo namuose jų duoda. Ateina kas rytą patikrinti vaikučio, pavalyti bambytę ir tuo pačiu perrengti, bet aš norėjau rengti savais, tad taip ir dariau. Pasiimau iš karto sudėliotus derinukais, kad būtų paprasčiau. Tai turėjau:
1. Tris poras kelnyčių
2. Tris bodžiukus ilgom rankovėm
3. Vieną bodžiuką trumpom rankovėm ( pravertė nes pagimdžius kitą dieną buvo baisiai karšta)
4. Papildomai paimiau siaustinuką, šiltesnius šliaužtus, plonesnius šliaužtus ir berankovius vienus, kuriuos dėjau derinant su siaustinuku ( nes ten komplektukas ). Šliaužtų nei šiltesnių nei plonesnių nepanaudojau, nes kaip ir sakiau, man pagimdžius visas dienas buvo baisiai karšta. 
5. Vilnonės kojinytės. Jų turėjau dvi poras, panaudojau tik tas vienas kurias nešiausi į gimdyklą.


Sau.
Sau pasiimiau 3 žindymo liemenėlės ( 2 plonesnes miegui, vieną normalią dienos laikui ), pižamą kuri tiko žindymui ( ją dėjausi tik trečią parą, šiaip naktinius ir chalatą davė Mažylio gimdymo namuose, tai rūpintis nereikėjo ), patogias timpas, maikę, tapkes. Maikės ir timpų nepanaudojau nes buvo karšta ir buvo patogiau su naktiniais ir chalatu. Bei drabužius namo, Tai irgi pasiimiau timpas, maikę ir megztinį. Kad būtų patogu :)




Drabužėliai namo: bodžiukas ilgom rankovėm, plonos kelnytės, kojinytės, tapukai, kepurytė, pirštinytės, storesnis kombikas ir plonas kombis ( jei būtų labai šilta ), pledukas. Pirštinyčių neuždėjau ir namo vežėme su storesniu kombiu, nes kai grįžinėjome namo buvo kiek vėsiau.




Tai tiek visko turėjau su savimi, neskaitant vandens, užkandžių ir t.t. Kaip ir viską panaudojau ir tikrai nieko netrūko. Tik patarimas vienas : pampersą po gimdymo sau, vaiko pampersiuką, kojinytes, užkandžius, atsigert, plaukų gumytę ir vazeliną susidėčiau į atskirą maišelį, kurį nuvykus į gimdymo namus galima būtų lengvai pasiimti ir neštis į gimdyklą.  


Post Comment
Post a Comment