Pirmieji Dior ir mano akinių istorija: nuo patyčių iki geriausios stiliaus detalės

February 6, 2017


Šiandieną noriu pakalbėti apie akinius. Ne nuo saulės, bet paprastus, akinius su dioptijomis, kurie padeda, tokiem žmonėm kaip aš, visapusiškai ir pilnavertiškai gyventi ir matyti viską, ko kalbūt be akinių ne visada ir pavyksta pamatyti.

Pradėsiu nuo savo akinių istorijos. Pačius pirmus akinius gavau kai dar buvau pradinėje klasėje. Galbūt antroje ar trečioje. Juos turėjau nešioti skaitant, rašant ar varvinant akis prie televizoriaus ekrano. Bet... kaip ir dauguma vaikų mokykloje akinius slėpiau kuprinėje. Kodėl? O todėl, kad nenorėjau būt vadinama keturake beždžionėle.. Kad išvengt patyčių, atsisakiau gydyti savo regėjimą, leidau akims vargti, silpti.. Tačiau po pamokų žygiavau į akių pratimus, kurie truputį padėjo pasaugoti akis.

Po kurio laiko akinių nebesidėjau ir būnant namie, tada iš jų išaugau, dėl naujų tikrai nezyziau, sedėjau ir tylėjau sau laiminga, nors ir ne visiškai viską matanti. P.s, nepagalvokit, nesu aš akla ar pusiau akla, tikrai yra žmonių su žymiai prastesniu regėjimu nei mano, bet, nors ir silpna mano nerega, ji vistiek kėlė šiokį tokį diskomfortą.

Žodžiu, tada pamenu jau vidurinėje mokykloje, kokioje 5 ar 6 klasėje gavau naujus akinius. Kuriuos ir vėl nešiojau labai mažai ir labai retai. Nes ir vėl bijojau, kad išgirsiu patyčių, kurių, beje ir taip pakako. Todėl ir vėl akiniai buvo nešiojami tik namie. Tada vis rečiau ir rečiau, kol galiausiai jie buvo pamiršti ilgam laikui stalčiuje. 

Ir taip be akinių gyvenau ilgus metus. Kol universitete supratau, kad sėdint dideliose auditorijose man labai sunku matyti, ką rodo dėstytojas. Maždaug trečio kurso viduryje nuėjau ir įsigijau akinius, kuriuos nešiojau 3 metus. Nenešiojau jų visada, užsidėdavau paskaitose, darbe, žiūrint televizorių ar rašant čia, į savo blogą. Tiesa, pačius akinius išsirinkti buvo didžiausias vargas. Išsimatavau turbūt visus toje optikoje buvusius akinius, kol galiausiai apsisprendžiau. Ir tai ne dėl to, kad buvau per daug išranki, o dėl to, kad man nelabai kas padėjo ar patarė. Tiesa, dabar turbūt dauguma galvojat - o kodėl nesirinkai kontaktinių lęšių? Atsakymas paprastas - akiniai man kainuotų žymiai pigiau, nei lęšiai metam, nes šiuos man reikėtų kas kartą daryti pagal spec. užsakymą, dėl mano gana keistų akių :)

Taigi tuos akinius visai mylėjau ir vis dar myliu, bet prieš kalėdas nusprendžiau įsigyti naujus. Norėjosi šiek tiek įdomesnių akinų ir dar nusprendžiau laikytis teises ir mano turimų akinių stiklai buvo pritaikyti darbui su kompiuteriu, todėl važiuojant mašina, labai atspindėdavo nuo priešais mane esančių mašinų lempų, todėl tikrai reikėjo ieškoti antrųjų.

Ilgai nesvarsčius užsukau į Kauno laisvės alėjoje įsikūrusį Optometrijos Centrą. Čia mane iškarto maloniai pasitiko darbuotoja, ir pasiteiravo ko ieškau. Tada papasakojau ko noriu : modelio, spalvos, kainos. Pradėjome dairytis ir nepraėjus nei 15 minučių jau laiminga stovėjau prie kasos ir užsakinėjau akinukus. Su darbotojos pagalba išrinkome man šiuos gražius, rudų rėmelių Dior akinius (modelis Dior Montaigne 35). Tai vieni patogiausių mano turėtų akinių. Ir juos nešioju kas dieną, ne tik vairuojant ar dirbant, tiesiog rytais juos užsidedu ir vakarais prieš einant miegot nusiimu. Dažnai šiuos akinius užsidedu tam, kad suteikti žavesio visam deriniui. Taip taip, jei kas nors man vaikystėje būtų pasakę, kad akiniai taps ne tik gydymo priemone mūsų gyvenime, bet ir stiliaus detale - būčiau pasijuokus į veidą ir pasakius "nesąmonė". Bet taip yra ir dėl to aš tik dar labiau džiaugiuosi. Kad akiniai tapo nebe patyčių objektu, o nerealiai gražiu aksesuaru. Daug merginų, taip pat ir mano pažįstamų tarpe, perka akinius kaip aksesuarą tik dėl stiliaus, be jokių dioptrijų. 

Todėl nuoširdžiai tikiuosi, kad akinių mada išliks visada ir patyčios mokykloje dėl akinių nešiojimo bus visiškai užmirštos visiems laikams. 

O jei ir jūs ieškote sau akinių - nuoširdžiai rekomenduoju užsukti į Optometrijos Centrą. Kaip ir minėjau, tai vieta, kur tau tikrai padės išsirinkti akinius, kurie tiks prie veido bruožų ir atitiks tavo norus, o ne kiš pačius brangiausius parduotuvėje esančius akinius, kad tik nusipirktum :) 

O kaip aš atrodau su šiais akiniais, gali pamatyt čia:
http://innascorner.blogspot.lt/2016/12/weekend-outfit-with-rosegal.html

8 comments on "Pirmieji Dior ir mano akinių istorija: nuo patyčių iki geriausios stiliaus detalės"
  1. Puikus įrašas. Akiniai tikrai labai gražūs ir tau nuostabiai tinka.

    :))

    ___
    http://linselfportrait.com/

    ReplyDelete
  2. As piktybiskai mokykloj vengiau akiniu, sedejau pirmose eilese, bet... nuejau i universiteta ir supratau, kad nieko nematau :)))
    Mano akiniai prabangus nebuvo, bet sio menesio pradzioje isigyjau Ralph Lauren saules akinius su dioptrijomis. Skirtumas didziulis, patogu, grazu, stilinga :)

    ReplyDelete
  3. I read your blog frequently and I just thought I’d say keep up the amazing work! parcheggio venezia

    ReplyDelete
  4. Na tikrai labai grazus! Ir tokie tikrai puosia.. O manau visos sau tinkamus galime rasti - https://optio.lt/prekes/akiniu-remeliai/ labai didelis pasirinkimas

    ReplyDelete
  5. Geras, ir man teko optio pasizvalgyti! tikrai labai graziu yra:)

    Labai geras straipsnis apie tendencijas ir kaip tinkamus akinukus isisrinkti http://www.kronika.lt/akiniai-kaip-issirinkti-geriausius-ir-nepasiklysti-tendenciju-gausoje/#comment-4778

    ReplyDelete
  6. Wow kokie grazuoliai akinukai, o lesius nesiojate?

    [url=http://asirmakiazas.blogas.lt/akiu-seseliai-19.html#comment-296]http://asirmakiazas.blogas.lt/akiu-seseliai-19.html#comment-296[/url]

    ReplyDelete
  7. http://asirmakiazas.blogas.lt/akiu-seseliai-19.html#comment-296

    ReplyDelete
  8. https://asirmakiazas.blogas.lt/akiu-seseliai-19.html#comment-296

    ReplyDelete